neljapäev, 11. märts 2021

Loodusõpetus, 11. märts

Selleks, et korrata õpitud kehaosi, palu pereliikmel neid sinult küsida (tv lk 18-22) ja sa näita neid oma keha peal.

Iseseisvalt korda inimese kehaosi siin: 

https://www.purposegames.com/game/bd12d92b10

https://www.purposegames.com/game/c952aa87c6


Täna võrdleme ja mõõdame pikkusi.

Inimeste keha mõõtmed on erinevad. Samuti on sinu klassis kõik lapsed erineva pikkusega.


Joonista loodusõp vihikusse (keera vihik külili) üksteise kõrvale ühte ritta lapsed pikkuse järjekorras. Joonita neid sinna nii palju, kui mahub, kuid ühes otsas on kõige pikem laps ja teises otsas kõige lühem.


Meenuta, millised klassikaaslased on sinust pikemad, millised lühemad. Kujuta ette, et need joonistatud lapsed on sinu klassi õpilased.

Kus asud sina selles rivis? Kas oled eespool või tagapool või umbes keskel? Päris täpne ei pea olema, leia umbkaudne asukoht endale. Kirjuta selle joonistatud lapse pea kohale oma nimi (võid kirjutada külili, et mahuks paremini ära.

Kes on sinust pikemad (1-2 õpilast)? Kirjuta nende nimed joonistusele.

Kes on sinust lühemad (1-2 õpilast)? Kirjuta nende nimed joonistusele.

Kui sa tead veel mõne oma klassikaaslase umbkaudset asukohta rivis, kirjuta ka tema nimi joonisele.


Kuidas on võimalik inimeste pikkusi omavahel võrrelda kui nad on peaaegu ühepikkused? Seljad vastakuti seistes on kõige lihtsam võrrelda inimeste pikkusi. Pikkuste võrdlemisel saad teada, kes on pikem ja kes on lühem, kuid tegelikke pikkusi teada nii ei saa.


Inimese pikkuse mõõtmiseks on vaja mõõdulinti või mõõdupuud. Mõtle, miks ei piisa sinu joonlauast sinu pikkuse mõõtmiseks?


Tee töövihikust lk 27 ülesanne (saad teha ainult enda kohta, pinginaabri kohta jäta tegemata). Kindlasti küsi mõne pereliikme abi enda mõõtmisel.


Mõõda või küsi ka oma teiste pereliikmete pikkusi. Kes on peres kõige pikem? Kes on peres kõige lühem? Sinu loodusõpetuse õpetaja on 169 cm pikk. Kas sinu vanemad on pikemad või lühemad kui õpetaja?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar