esmaspäev, 30. märts 2020

Kehaline kasvatus

Tee järgmisi liikumisülesanded vastavalt võimalusele, vajadusel võib harjutusi kohendada. Kui ei ole võimalust või kohta neid ülesandeid teha, korda eelmise nädala harjutusi.

Tunni eesmärk: rõõmu tundmine liikumisest/sportimisest ja koostööst pereliikmetega.

Tunni ülesanne: liikumisoskuste õppimine ja iseseisva töö oskustega toimetulek.

Vajalikud abivahendid:

  • 10 asja/eset, mida saad visata. Ole leidlik ja otsi need kodu ümbrusest
  • Väike puuoks. Ära murra seda puu küljest, vaid otsi maast
  • Ämber/karp/korv
  • Vaip/matt
  • Kell/telefon

Märkus: riietu vastavalt ilmastikule. Kutsu ema/isa või õde/vend ka kaasa. Las nad loevad Sulle ette, mida on vaja teha, ja liiguvad Sinuga kaasa.

Ohutus: ülesannet soorita iseseisvalt või ainult koos oma pereliikmetega. Väldi liigseid kontakte, ülesande sooritamiseks ära kutsu õue oma sõpru ega klassikaaslasi!


Ringtreening 5 jaamaga.

Ettevalmistused tunni läbiviimiseks:
Kõigepealt on vaja ringtreeningu rada valmis sättida.
Moodustage õues/aias üks mõtteline ring, kus jaamade vahe on kuskil 20 sammu. Tähista iga jaam käepärast valitud esemega (tool, reha, suur kivi vms). Puuoks ja vaip/matt on juba olemas.



Ettevalmistav osa: jookse 2 rahulikku soojendusringi mööda ringtreeningu rada.
Nüüd võid alustada tunniga.

1. Tuuleveski
Kõikide ringide ajal tee seda harjutust 1 minuti jooksul. Seisa jalad õlgade laiuselt harkis. Üks käsi pane puusa, teine tõsta sirgelt üles ja tee õhus ringe. Suurenda veidi kiirust. See käsi on tuuleveski tiib ja puudutab liikumisel kord kõrva, kord jalga. Olenevalt tuule suunast liigub käsi tagant ette ja vastupidi. Tee sama ka teise käega. Nüüd tee ringe mõlema käega korraga.

2. Konnahüpped
Kõigepealt on konn kükkis, koivad hästi kõverdatud - siis äkki hüppab konn üles ja lendab õhus sirgete, pisut harkis koibadega. Lõpuks langeb konn jälle kükki. Hüppamine ja krooksumine konna moodi (6-10 korda).

3. Täpsusvisked
Aseta ämber/karp/korv maha. Pane viskamisasjad joone juurde. Nüüd astu 2-4 pikka sammu ämbrist ja aseta puuoks jooneks maha. Viska joone tagant iga ese/asi ühekaupa anumasse. Seejärel korja esemed kokku ja pane joone juurde tagasi. (Ema/isa/vanaema/vanaisa võivad kaugemalt visata!)

4. Varblaste hüpped kohapeal
Varblased ei oska kõndida, vaid hüppavad. Hoia käed tiibade moodi külgedel ja hüppa kikivarvul varblase moodi. Võid ka säutsuda. Tee 20-50 hüpet.

5. Nina puudutab põlve
Aseta maha vaip/matt. Painuta kummagi põlve juurde 15 korda. Istu maha nii, et jalad moodustavad kolmnurga, käed tõsta ette. Kummardu ette, haara pahkluust kinni ja püüa ninaga paremat põlve puudutada. Tõuse istesse. Kummardu ette, haara pahkluust kinni ja püüa ninaga vasakut põlve puudutada. Soorita harjutust sujuvalt ilma nõksutamata. Soovitav on selg hoida sirgena ja põlved kergelt painutatult.

Lõpetav osa:
Seisa sirgelt, tõsta käed üles, siruta end välja ja hinga sügavalt sisse. Seejärel kõverda jalad põlvedest, kalluta keha ette ja hinga aeglaselt sügavalt välja. 

Mõnusat tegutsemist!
Tervitades
õpetaja Lembe

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar